erektil funktionsstörning

Hur gammal är styrkan hos män?

Medicinska experter hävdar att impotens och ålder inte har något samband.

Baserat på de insamlade uppgifterna var det möjligt att fastställa att tillståndet i 30% av fallen diagnostiseras hos äldre män och hos unga män – hos 10%, vilket är en liten skillnad för statistik.

Detta faktum antyder att du alltid kan undvika förekomst av åldersrelaterad impotens. För att göra detta är det nödvändigt att regelbundet förebygga och omedelbart behandla alla sjukdomar som uppträder, även de som inte har någon koppling till reproduktionssystemet.

Vid vilken ålder tappar män styrka?
Medicin har länge känt att en signifikant avmattning i produktionen av testosteron i kroppen observeras efter 35 års ålder, och denna process börjar träda i kraft efter 27.
Naturligtvis kan det inte sägas med säkerhet att detta kan hända för varje man, eftersom det beror på många enskilda faktorer.
Baserat på kliniska studier i Amerika bestämdes vid vilken ålder en man är mottaglig för att utveckla impotens:
från 20 till 30 år – problem observeras hos 21%;
från 30 till 40 år – problem observeras hos 27%;
från 40 till 50 år – problem observeras hos 48%;
över 50 år – problem observeras hos 53%.
Mindre vanlig impotens hos män under 50:

genomsnittlig ålder. I grund och botten möter män impotens efter 35 år, för det är under denna period som testosteron börjar produceras dåligt. Som ni vet är det detta hormon som huvudsakligen ansvarar för förmågan att ha sexuell aktivitet;
tidig debut av erektil dysfunktion. Problem med styrka hos män i ung ålder började uppstå allt oftare, detta beror främst inte på några psykologiska upplevelser eller patologier, utan på fel sätt att leva.

Man kan dra slutsatsen att män efter 50 år är mer mottagliga för problem i den intima sfären.

Skälen till utrotning av manlig makt
Anledningarna till utvecklingen av impotens hos män kan vara följande:

sällsynt sexuell aktivitet. Detta gäller särskilt för män över 35 år. Experter säger att för att bibehålla manlig styrka är det nödvändigt med ett regelbundet sexliv, eftersom detta hjälper till att förbättra spermiekvaliteten och öka antalet livskraftiga spermier.
överförda eller inte helt botade sjukdomar. En liknande anledning till utvecklingen av impotens är ganska vanligt. Och det här är inte alltid patologier som är associerade med reproduktionssystemet. Styrka kan påverkas av: prostatit, orkit, hjärtsjukdom, artrit, vesikulit, diabetes mellitus, uretrit och orchiepididymit;
förändringar i testosteronproduktionen;
Ohälsosam livsstil. Detta inkluderar: överdriven konsumtion av starka alkoholhaltiga drycker, rökning, tillräckligt länge brist på fysisk aktivitet, fysisk inaktivitet, ohälsosam kost. Dessa symtom stör blodcirkulationsprocessen, vilket är anledningen till att den normala blodtillförseln till penis försämras.
användning av vissa mediciner. Trots att läkemedel kan ha en positiv effekt på kroppen, till exempel sänka blodtrycket, men samtidigt kan de negativt påverka styrkan.

Med vilka symtom kan du fastställa att en man börjar tappa styrka?
De första symtomen på förlust av styrka kan observeras från 18 års ålder.

De vanligaste symtomen är:

svag erektion. På grund av patologisk aktivitet minskar penisens hårdhet under sex. Således kan det vara ett tecken på neurogena, hormonella, vaskulära och andra störningar;
för tidig utlösning. Detta är en spontan utstötning av sperma före eller i början av samlag. Vanligtvis är detta symptom associerat med vaskulära abnormiteter;
fullständig brist på erektion. Detta symptom är ett av de första och kan också manifestera sig i form av nattlig och spontan erektion.

Vilken läkare ska jag gå till?
För att ta reda på orsakerna till impotens och att behandla den, bör man först och främst konsultera en terapeut. Under undersökningarna kommer han att ta reda på vilka faktorer som ledde till detta tillstånd och hänvisa patienten till en smalare specialist.

Beroende på orsakerna till impotens bör du kontakta följande specialister:

urolog;
kardiolog;
androlog;
venerolog;
endokrinolog;
sexolog;
traumatolog
gastroenterolog.

Behandling av åldersrelaterad impotens
Vid behandling av impotens hos män används olika metoder. Vanligtvis utförs det på ett omfattande sätt och involverar först och främst en förändring av livsstilen.

Drogterapi
Läkemedel för att återställa styrkan väljs med hänsyn till orsaken till dess förlust. För att återställa styrkan i flera timmar finns det många sätt för många läkemedel baserade på tadalafil (Cialis, Tadasoft) eller sildenafil (Viagra, Silafil).

Om behandlingen riktar sig till grundorsaken kan följande användas:

Läkemedel kan finnas i form av tabletter, geler, rektala suppositorier, lösningar för administrering i urinröret.

Att ta mediciner leder ofta till biverkningar som du bör vara medveten om.

yy. Vissa kräver ytterligare åtgärder efter användning i form av till exempel samlag uteslutande med kondom.

Behandling med folkmedicin
Användningen av traditionell medicin vid behandling av impotens är ganska populär och effektiv.

Följande recept hjälper till att hantera sjukdomen:

färsk morotsjuice bör blandas i lika stora proportioner med honung. Konsumera в av den färdigblandade blandningen tre gånger om dagen;
blanda ingefära pulver med honung en till en och ta en tesked tre gånger om dagen med en vätska;
blanda 150 gram aloejuice, 250 gram honung och 350 gram Cahors. Konsumera tre gånger om dagen före måltider, en matsked;
te med tillsats av kanel, ingefära och kryddnejlika;
mala samma mängd koriander och persilja i pulver, ta en matsked innan du äter;
daglig konsumtion av 100 pinjenötter ökar styrkan;
få juice från selleri och drick den 30 minuter före frukost, lunch och middag, en tesked vardera.

Kirurgiska behandlingar
Kirurgisk terapi ordineras endast om det inte finns någon chans att återställa den naturliga styrkan och konservativa metoder inte ger resultat.

Moderna operationer kan återställa möjligheten till sexuell aktivitet till nästan alla män, 95% av interventionerna är framgångsrika.
För att återställa styrkan utförs penisproteser eller kärlkirurgi.

Denna metod är dock ganska dyr och rekommenderas inte för äldre.

Hur bibehåller man en kraftfull erektion fram till ålderdomen?
För att inte uppleva kraftproblem under hela sitt liv bör en man ta hand om detta från sin ungdom. Förebyggande av impotens är nyckeln till sexuell aktivitet i många år.

För att förhindra impotens rekommenderas att följa följande regler:

kosten bör vara balanserad, det vill säga det är viktigt för en man att få den dagliga mängden proteiner, fetter och kolhydrater som är nödvändiga för kroppen, liksom näringsämnen;
regelbunden fysisk aktivitet förhindrar trängsel i bäckenorganen, förbättrar blodcirkulationen, förhindrar stress och stärker immunförsvaret. Men överdriv inte det, sporten bör vara med måtta;
en man bör undvika situationer där han kan skada ljumsken och ländryggen. Sådan skada kan skada nerver eller störa blodflödet, vilket är svårt att läka;
Det är viktigt att kontakta kliniken i rätt tid om symtom på sjukdomar upptäcks och följaktligen bli av med dem i tid. Som nämnts ovan kan patologier inte bara förknippade med reproduktionssystemet utan också med hela kroppen leda till impotens;
du bör ge upp dåliga vanor som att dricka alkohol och röka. Nikotin och alkohol har en negativ effekt på cirkulationssystemet, det endokrina systemet och nervsystemet.
det är nödvändigt att undvika stressiga situationer och fylla livet med mycket positivt. Psykologisk impotens är ett ganska vanligt fenomen, och det förekommer i samma mängd som fysiologiskt.

Genom att följa enkla regler kommer en man inte bara att kunna upprätthålla hälsosam styrka fram till en mogen ålderdom, utan han kommer också att kunna hålla sin hälsa på en hög nivå under många år.

Relaterade videoklipp
Läkaren för medicinska vetenskaper berättar om kursen, diagnosen och behandlingen av manlig klimakterium:

Impotens förekommer inte vid en viss ålder; många faktorer påverkar dess utseende. Till exempel kan en felaktig livsstil, konstant psykologisk överansträngning, olika organpatologier leda till det. Varje man kan undvika problem med styrkan, det viktigaste är att ta hand om det i tid.

anahatamon.com

När män blir impotens
Impotens blir yngre. Detta framgår av många studier inom mäns hälsa samt statistik över beräkningen av antalet bekräftade sjukdomar i olika åldersgrupper. I motsats till den allmänna tron ​​att impotens oundvikligen överträffar män som är femtio år och äldre, finns det många fall av impotens under 30 år. Baserat på detta är det lämpligare att inte prata om när män upplever impotens utan att förstå orsakerna, tecken på kränkning och sätt att lösa problemet. Om sexuell svaghet efter 60 års ålder är mer associerad med åldersrelaterat åldrande, är det under en tidigare period ett tecken på funktionsfel i kroppen. Svårigheter vid diagnos och behandling är förknippade med fysiologiska och anatomiska egenskaper, men i större utsträckning med det faktum att män är generade att prata om deras känsliga problem och ofta föredrar att vara inaktiva, förvärra situationen och provocera utvecklingen av komplex patologi.

Begreppet impotens: de första tecknen och symptomen
Det anses allmänt i samhället att impotenta människor främst kännetecknas av oförmågan att ha samlag. Det finns viss sanning i detta, men frånvaron av öh

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *